DK EN NL

Vestas

Vestas får præcis ressource forecasting og accountability med Projectum Resource Manager

Forbedret udnyttelse af ressourcer gør det muligt for Vestas at levere på accountability og agilitet på tværs af globale projekter.

Situationen

Vestas havde behov for en ressourcestyringsløsning der imødekom kravene for en moderne matrix-organisation.

Løsningen

Vestas har 30 års erfaring inden for vindenergi og har positioneret sig selv som verdens ledende leverandør af vindenergi løsninger. Med 55 GW installerede til dato og installationer i over 70 lande på seks kontinenter, udgør Vestas i dag mere end 20% af den totale globale kapacitet. Divisionen Teknologi & serviceløsninger er ansvarlig for produktudvikling og serviceløsninger og beskæftiger mere end 2000 på verdensplan.

At være en matrix R&D organisation, hvor ingeniører er tildelt flere forskellige projekter på et år – nogle gange længere – kræver høj effektivitet og gennemsigtighed for at sikre intelligent projekt- og ressourcestyring.

For at imødekomme markedskravene i vindenergiindustrien strømmer det til med nye projekter. Uden en løsning der klart dokumenterer disponible ressourcer samt status på eksisterende projekter, risikerer man at nye projekter bliver startede efter først-til-mølle princippet. ”Vi havde brug for et fuldstændig gennemsigtigt billede af ressourceefterspørgsel og kapacitet”, forklarer Katrine Bødker Verdoes fra Porteføljestyring hos Vestas Teknologi & serviceløsninger. 

En løsning bygget til en matrix organisation

”Hvis man ser tilbage i tiden, håndterede Vestas ressourcestyringsprocessen i enorme master regneark. Der var ingen tvivl om at vi havde brug for et mere bæredygtigt system til planlægningen – men vi havde stadig til gode at finde en ressourcestyringsløsning der var rettet mod vores konkrete udfordringer og havde fokus på gennemsigtighed”, siger Katrine Bødker Verdoes.

Under et Microsoft seminar blev Vestas introduceret til Projectum, den eneste Microsoft Guldpartner inden for Project & Portfolio Management i Danmark, med omfattende kompetencer med optimering af ressourcestyring. Katrine Bødker Verdoes udtaler: ”Projectum Ressource Manager, bygget til Microsoft Project Server, er en løsning der supporterer behovene for en matrix-organisation, hvilket var en nøgle parameter for os. Løsningen faciliterede en proces mellem projektledere, der lavede en ressourceanmodning, og linjeledere der allokerer ressourcerne – dette gjorde Projectum til et perfekt fit som vores løsningsudbyder”.

Analyse, implementering og Go-Live

Som første skridt i processen lavede Projectum en gennemgribende undersøgelse af Vestas’ behov, eksisterende processer samt kritiske udfordringer. Derefter, blev der lavet reelle Resource Breakdown Structures sammen med Vestas’ styregruppe baseret på data fra SAP.

”For at sikre et tilfredsstillende workflow og forventningsafstemme, holdte vi en række workshops med Projectum, hvilket viste sig at være yderst nyttigt”, fortæller Katrine Bødker Verdoes og fortsætter: ”Under test-sessionerne der blev respektivt blev udført af linje- og projektlederne, startede vi med at opsætte rigtige work cases. Efter den tilbundsgående analyse og implementering blev der lavet et storstilet træningsprogram. Alle vores 350 ledere, som var de første der skulle bruges løsningen regelmæssigt, gennemgik grundlæggende træning over nogle måneder. Denne træning bestod af Power Points, videoer og hands-on. I juni 2013 brugte mere en 350 projekt- og linjeledere løsningen, der dækkede 1300 ressourcer (FTEer) og over 900 projekter."

På grund af den gode gennemsigtighed som løsningen giver, kan der nu øjeblikkeligt tages individuelle beslutninger når der identificeres udfordringer i ressourceallokering. Seniorledelsen har real time fakta på ressourcesituationen så man kan sikre at fremtidige strategiske beslutninger på porteføljeniveau kan træffes på det bedst mulige grundlag og dermed sikre ”right time to market”, forklarer Katrine Bødker Verdoes.

Agilitet og ansvarlighed

Som med mange andre high-tech virksomheder, skal de dybt specialiserede ingeniører hos Vestas kunne fokusere på den givne opgave. At arbejde på flere projekter ad gangen kræver stabilitet og klarhed.

”Når Resource Manager bliver rullet ud globalt hos Vestas, kigger vi på en enorm strømlining af aktiviteter i organisationen fordi løsningen supporterer kernen af vores forretningsmodel. Ledere på alle niveauer bliver ansvarlige for at følge de indførte processer og holde fremtidige ressourceforpligtigelser opdateret derefter. Vi kommer til at have et komplet overblik, høj gennemsigtighed and evnen til at kunne planlægge langsigtede optimeringer af ressourceanvendelse samt eksekvering af projektporteføljen”, konkluderer Katrine Bødker Verdoes.

Kontaktperson

Jes Allersted

Jes Allersted
+45 31 73 11 24

kunde logo
kunde logo
kunde logo
kunde logo
kunde logo
kunde logo

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret (engelsk)