DK EN NL
Projektstyring

Projektstyringsværktøj

Gjort simpelt og overskueligt

Projektstyring

Projektstyring betyder flere ting for Projectum. Hvad enten der er tale om store eller små projekter, er det vigtigt, at projektets opgaver styres, så man når sine mål inden for tidsrammen. Projektmål, budget, aktiviteter, ressourcer, teknologi og projektplaner er alle dele af et projekt, og som projektleder, når man ikke langt uden et projektstyringsværktøj, der kan samle og strukturere opgaverne. Det rette projektstyringsværktøj tilbyder professionelle metoder, der giver projektlederen overblik og mulighed for at overvåge processen hele vejen til målet.

Projectum har bred og god erfaring med Microsoft Project, der efter vores mening er markedets bedste klientværktøj og et projektstyringsværktøj i verdensklasse. Microsoft Project er tilmed et af de mest udbredte og anerkendte softwaresystemer til projektstyring. Det rummer projektstyringsværktøjer, der hjælper projektledere med at planlægge og styre aktiviteter og ressourcer. Projektstyringsværktøjer kan sikre et effektivt projektforløb med fokus på fremdrift. Med Microsoft Project værktøjerne understøttes projektlederens arbejde i alle projektets discipliner. Det betyder også, at projektets fremdrift i højere grad kan dokumenteres og afrapporteres, når der skal gøres status undervejs.

Rådgivning og undervisning i projektstyring

Hos Projectum er vi både din rådgiver og underviser i projektstyring. Vi rådgiver enkelte brugere, virksomheder eller organisationer, der har fokus på en projektplan i at afvikle og styre sikkert igennem et projekt, på den bedst mulige måde. Denne ydelse dækker alt fra at kunne hjælpe ved et mere basalt behov, til rådgivning omkring mere avancerede behov, inklusiv arbejde med masterplaner med mere. Vi tager udgangspunkt i virksomhedens behov og projektets kompleksitet, når vi rådgiver jer i, hvordan I får fremdrift i projektet gennem projektstyringsværktøj. Projectum rådgiver om projektstyring og kan konfigurere løsningen, så den er tilpasset organisationens behov.

Hos Projectum tilbyder vi også undervisning i anvendelse af Microsoft Project. Dette sker på et 2-dages kursus med kompetente undervisere, der kan styrke projektledere i at få mest muligt ud af projektstyringsværktøjet.

Projektstyringsværktøj til alle behov

Projectum tilbyder rådgivning i flere projektstyringsværktøjer fra Microsofts portefølje. Afhængigt af opgavernes karakter og kompleksitet kan det ene projektstyringsværktøj være mere anvendeligt end andre.

Microsoft Project er et yderst velegnet projektstyringsværktøj. Med Microsoft Project kan du bryde projektets aktiviteter ned og forbinde dem i en logisk rækkefølge. Dermed bevarer du et konstant overblik og styrer projektets udvikling nøje. Microsoft Project er især velegnet til store, komplekse projekter med mange aktiviteter.

Til mindre eller mellemstore virksomheder eller organisationer, hvor der ikke er behov for et stort projektstyringsværktøj, tilbyder Microsoft-platformen også en ”light” måde at arbejde med projekter på. På en PPM-platform, som Microsoft Project Server eller Microsoft Project Online, er det muligt at bruge en mere simpel, webbaseret udgave af Microsoft Project. Det sikrer, at de enkelte projektledere eller projektdeltagere kan melde fremdrift i projekterne.

Microsoft Project Server

Microsoft Project Server er en PPM-løsning med alle de påkrævede portefølje-discipliner out-of-the-box. Dette projektstyringsværktøj tilbyder alle relevante discipliner inden for projektstyring: Rapportering, tidsregistrering, porteføljestyring, dokumentstyring med mere. Project Server er især anvendeligt for organisationen med et vist ejerskab på infrastrukturen. Det kan eksempelvis være i den farmaceutiske, finansielle industri eller i den offentlige sektor, hvor regulativer og sikkerhedshensyn dikterer en on-premise løsning. En Microsoft Project Server løsning kan også være for organisationer, der ønsker udvidet ERP-integration i PPM-løsningen.

Microsoft Project Online

Microsoft Project Online indeholder alle PPM discipliner out-of-the-box og kan tilpasses efter behov. Dette projektstyringsværktøj har metoder til: Projektstyring, rapportering, porteføljestyring, tidsregistrering, ressourcestyring med mere. Microsoft Project Online har en høj grad af skalerbarhed og er derfor relevant for både mindre og mellemstore organisationer.

Har I mere avancerede krav, som de simple udgaver af Microsoft Project ikke kan løse, kan I bruge den fulde projektmotor i Microsoft Project. Projectum kan rådgive jer om, hvilke projektstyringsværktøjer der passer bedst til jeres projekter, samt hvordan I sikrer bedst mulig udnyttelse af værktøjernes muligheder for projektstyring.

Microsoft produkter og kobling til projekter

På desktop-siden, eller som individuelt projektværktøj om man vil, møder man som kunde typisk Microsoft Project Standard eller Project Professional. Med Project Professional kan du arbejde og interagere sammen med en Project Server platform og dermed have basis for en mere ensartet og effektiv projektstyring. Der findes dog også en web-baseret udgave til Project Server: ”Web-access”, som for de fleste brugere er rigeligt til at melde fremdrift.

Tilsvarende er det til Microsoft Project Online muligt at få projektstyringsværktøjet med Project Professional, der giver dig alle avancerede funktioner. Selve Microsoft Project Online projektstyringsværktøj eller licens indeholder den web-baserede, lette udgave. Vi rådgiver dig gerne om det rette valg for netop din organisation, underviser brugere og fungerer i det hele taget som sparringspartner på området.

Endelig er projektstyring også et område, som vi selv tilbyder som konkret ydelse, hvis I står over for en implementering. Projectum kan også gennemføre et Vision & Scope forløb, hvor vores konsulenter vil hjælpe jeres organisation med at bestemme det nuværende modenhedsniveau og analysere behov. Projectums konsulenter har erfaring fra mere end 200 PPM implementeringer, hvilket gør os til en kompetent sparringspartner. Desuden kan I booke vores dygtige projektledere som eksterne projektledere, hvis I har behov for ekstra ressourcer.

Kontakt os


kunde logo
kunde logo
kunde logo
kunde logo
kunde logo
kunde logo

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret (engelsk)